Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 különleges limonádé recept, amit idén nyáron ki kell próbálnod

5 különleges limonádé recept, amit idén nyáron ki kell próbálnod


A nyár a frissítők szezonja – és mi sem lehet üdítőbb egy jól behűtött, házi készítésű limonádénál, különösen, ha természetes alapanyagokból készülő 1883 szirupokkal és pürékkel ízesítjük.

A cikkünkben összegyűjtött italok pedig nemcsak vizuálisan csábítók, de kifejezetten izgalmas kombinációk, így az ízük is messze túlmutat a klasszikus citrom-víz-cukor kombináción.

Ebben a cikkben 5 különleges limonádé receptet mutatunk, amik feldobják a nyári napokat – mindegyik egyszerűen elkészíthető, látványos és frissítő.
 

1. Levendulás citromos limonádé

Hozzávalók:

  • 2 cl 1883 Levendula szirup

  • 1 frissen facsart citrom leve

  • 2 tk nádcukor (opcionális)

  • Szóda vagy szűrt víz

  • Jégkocka

  • Citromkarika és levendulavirág a díszítéshez

Elkészítés: Keverjük össze a citromlevet, az 1883 Levendula szirupot és a cukrot egy shakerben. Öntsük hosszú pohárba, adjunk hozzá jeget, majd öntsük fel szódával. Díszítsük levendulával és citromkarikával.

Ízvilág: virágos, enyhén citrusos, elegáns.

 

2. Mangós-mentás limonádé

Hozzávalók:

  • 2 cl 1883 Mangó püré

  • Fél lime leve

  • Friss mentalevelek

  • Szóda

  • Jégkocka

  • Mangószelet vagy lime-karika díszítéshez

Elkészítés: Egy pohár alján zúzzuk össze a mentaleveleket a lime levével, majd adjuk hozzá az 1883 mangó pürét. Töltsük fel jéggel és öntsük fel szódával. Keverjük át, és díszítsük.

Ízvilág: trópusi, friss, enyhén savanykás.

 

3. Málna-bazsalikomos limonádé

Hozzávalók:

  • 2 cl 1883 Málna szirup

  • 1 citrom leve

  • 3–4 friss bazsalikomlevél

  • Jégkocka

  • Szóda vagy szűrt víz

  • Friss málna és bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés: A bazsalikomot kissé összenyomkodjuk, hogy kiengedje az aromáit, majd összekeverjük a citromlével és a málnasziruppal. Hozzáadjuk a jeget, majd felöntjük szódával. Keverés után friss málnával és bazsalikommal díszítjük.

Ízvilág: gyümölcsös és aromás, enyhén édes-savanyú kombináció

4. Chilis ananászlimonádé

Hozzávalók:

  • 2 cl 1883 Ananász püré

  • 1 cl friss lime lé

  • Csipet cayenne bors vagy chilipehely

  • Jégkocka

  • Szóda

  • Limekarika és chilisó a pohár szélére

Elkészítés: A pürét és a lime levét shakerben összerázzuk egy csipet chilipehellyel. Felöntjük jéggel és szódával, majd enyhén megkeverjük. A pohár szélét előtte lime-lével benedvesítjük és chilisóba mártjuk. Igazi nyári merészség!

Ízvilág: édes, savanykás és pikáns – kalandvágyóknak.
 

5. Zöld almás-uborkás limonádé

Hozzávalók:

  • 2 cl 1883 Zöldalma szirup

  • Fél citrom leve

  • 2–3 szelet uborka

  • Szóda

  • Jégkocka

  • Uborkaszelet és alma a díszítéshez

Elkészítés: Az uborkaszeleteket enyhén összezúzzuk, majd a citromlével és a sziruppal együtt pohárba tesszük. Jég és szóda hozzáadása után keverjük át, majd díszítsük uborkával és almaszelettel.

Ízvilág: friss, enyhén fanyar, különlegesen zöldes.



Ha kipróbáltad valamelyik receptet, oszd meg velünk Instagramon vagy Facebookon, és használd a #finalcocktail és #1883limonade hashtageket!