5 különleges limonádé recept, amit idén nyáron ki kell próbálnod

A nyár a frissítők szezonja – és mi sem lehet üdítőbb egy jól behűtött, házi készítésű limonádénál, különösen, ha természetes alapanyagokból készülő 1883 szirupokkal és pürékkel ízesítjük.
A cikkünkben összegyűjtött italok pedig nemcsak vizuálisan csábítók, de kifejezetten izgalmas kombinációk, így az ízük is messze túlmutat a klasszikus citrom-víz-cukor kombináción.
Ebben a cikkben 5 különleges limonádé receptet mutatunk, amik feldobják a nyári napokat – mindegyik egyszerűen elkészíthető, látványos és frissítő.
1. Levendulás citromos limonádé
Hozzávalók:
-
2 cl 1883 Levendula szirup
-
1 frissen facsart citrom leve
-
2 tk nádcukor (opcionális)
-
Szóda vagy szűrt víz
-
Jégkocka
-
Citromkarika és levendulavirág a díszítéshez
Elkészítés: Keverjük össze a citromlevet, az 1883 Levendula szirupot és a cukrot egy shakerben. Öntsük hosszú pohárba, adjunk hozzá jeget, majd öntsük fel szódával. Díszítsük levendulával és citromkarikával.
Ízvilág: virágos, enyhén citrusos, elegáns.
2. Mangós-mentás limonádé
Hozzávalók:
-
2 cl 1883 Mangó püré
-
Fél lime leve
-
Friss mentalevelek
-
Szóda
-
Jégkocka
-
Mangószelet vagy lime-karika díszítéshez
Elkészítés: Egy pohár alján zúzzuk össze a mentaleveleket a lime levével, majd adjuk hozzá az 1883 mangó pürét. Töltsük fel jéggel és öntsük fel szódával. Keverjük át, és díszítsük.
Ízvilág: trópusi, friss, enyhén savanykás.
3. Málna-bazsalikomos limonádé
Hozzávalók:
-
2 cl 1883 Málna szirup
-
1 citrom leve
-
3–4 friss bazsalikomlevél
-
Jégkocka
-
Szóda vagy szűrt víz
-
Friss málna és bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés: A bazsalikomot kissé összenyomkodjuk, hogy kiengedje az aromáit, majd összekeverjük a citromlével és a málnasziruppal. Hozzáadjuk a jeget, majd felöntjük szódával. Keverés után friss málnával és bazsalikommal díszítjük.
Ízvilág: gyümölcsös és aromás, enyhén édes-savanyú kombináció
4. Chilis ananászlimonádé
Hozzávalók:
-
2 cl 1883 Ananász püré
-
1 cl friss lime lé
-
Csipet cayenne bors vagy chilipehely
-
Jégkocka
-
Szóda
-
Limekarika és chilisó a pohár szélére
Elkészítés: A pürét és a lime levét shakerben összerázzuk egy csipet chilipehellyel. Felöntjük jéggel és szódával, majd enyhén megkeverjük. A pohár szélét előtte lime-lével benedvesítjük és chilisóba mártjuk. Igazi nyári merészség!
Ízvilág: édes, savanykás és pikáns – kalandvágyóknak.
5. Zöld almás-uborkás limonádé
Hozzávalók:
-
2 cl 1883 Zöldalma szirup
-
Fél citrom leve
-
2–3 szelet uborka
-
Szóda
-
Jégkocka
-
Uborkaszelet és alma a díszítéshez
Elkészítés: Az uborkaszeleteket enyhén összezúzzuk, majd a citromlével és a sziruppal együtt pohárba tesszük. Jég és szóda hozzáadása után keverjük át, majd díszítsük uborkával és almaszelettel.
Ízvilág: friss, enyhén fanyar, különlegesen zöldes.
Ha kipróbáltad valamelyik receptet, oszd meg velünk Instagramon vagy Facebookon, és használd a #finalcocktail és #1883limonade hashtageket!