Nyári hűsítők otthon – frappék, jeges kávék és egy kis matcha varázs

Napsütés, 30 fok árnyékban, és az egyetlen dolog, amire igazán vágysz: egy jéghideg, krémes frissítő. Az otthon elkészített nyári italok ideje sosem volt ennyire aktuális, mint most – és a jó hír, hogy nem kell profi baristának lenned ahhoz, hogy tökéletes frappét vagy jeges kávét varázsolj a poharadba.
Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz otthon látványos és ízletes nyári italokat – legyen szó frappé porról, matcha teáról vagy egyéb jeges-krémes italokról.
Mi kell egy jó jeges italhoz?
Az alap mindig a minőség. A Finalcocktail.hu-n elérhető frappé porok, matcha és chai porok, valamint a 1883 prémium szirupok és pürék tökéletesen kombinálhatók a saját elképzeléseid szerint – íme, mire figyelj:
-
Alap: frappé por, matcha vagy kávé (espresso)
-
Folyadék: tej vagy növényi alternatíva (mandula-, zab-, kókusztej)
-
Édesítés/ízesítés: 1883 szirup – természetes alapú, nádcukorral, intenzív ízprofil
-
Textúra: jégkocka vagy tört jég, blender a krémességhez
-
Extra: tejszínhab, gyümölcs, crumble vagy csokireszelék a tetejére
1. Klasszikus vaníliás frappé
Hozzávalók:
-
2 púpozott tk vaníliás frappé por
-
1,5 dl hideg tej (vagy növényi ital)
-
1 dl jég
-
1 cl 1883 Vanília szirup
-
Tejszínhab a tetejére
Elkészítés: A frappé port, a tejet, a jeget és a vanília szirupot blenderbe tesszük, és krémesre turmixoljuk. Pohárba öntjük, tejszínhabbal díszítjük. Extra tipp: kevés fahéj a tetejére!
2. Mogyorós jegeskávé
Hozzávalók:
-
1 adag erős espresso
-
1 dl hideg tej
-
Jégkocka
-
1 cl 1883 Mogyoró szirup
-
Tejszínhab (opcionális)
Elkészítés: A lehűtött kávét pohárba öntjük, hozzáadjuk a mogyoró szirupot, majd a tejet és a jeget. Ha szeretnénk, díszítsük tejszínhabbal és darált mogyoróval.

3. Matchás jeges latte
Hozzávalók:
-
1 tk matcha por
-
1,5 dl mandulatej
-
Jégkocka
-
1 cl 1883 Kókusz szirup
Elkészítés: A matchát kevés meleg vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a kókusz szirupot. Egy pohárba jégkockát teszünk, ráöntjük a mandulatejet, majd lassan hozzáöntjük a matchás keveréket. Gyönyörű rétegezés, természetes íz!
4. Jeges chai latte
Hozzávalók:
-
2 tk chai por
-
1,5 dl hideg tej
-
Jégkocka
-
Csipet őrölt fahéj a tetejére
Elkészítés: A chai port kevés meleg vízzel elkeverjük, majd hideg tejjel és jéggel pohárba öntjük. Fahéjjal megszórjuk. Meleg napokon tökéletes alternatíva a meleg fűszeres italokra.
5. Jeges „desszert ital” eperrel
Hozzávalók:
-
1 adag espresso
-
1 cl 1883 Eper püré
-
1 dl hideg tej
-
Jégkocka
-
Tejszínhab
-
Eperdarabok, kekszmorzsa
Elkészítés: Az eperpürét a pohár aljára öntjük, rá a jég, majd a tej és a lehűtött kávé. A tetejére tejszínhabot, apróra vágott epret és kekszmorzsát szórunk. Kávé és desszert egyben!
További tippek a tökéletes élményhez
-
Használj nagyobb jégkockákat – tovább tart a hűtés, kevésbé vizesedik el az ital.
-
Bátran variáld az ízeket: a 1883 kínálatában több mint 60 íz található!
-
Készíts előre jegeskávé „jégkockát” espresso lefagyasztásával – így nem hígul az ital.
Készítsd el, fotózd le, és oszd meg a saját hűsítő italod: #finalcocktailnyar #jegeskaveotthon #1883frappe