Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyári hűsítők otthon – frappék, jeges kávék és egy kis matcha varázs

Nyári hűsítők otthon – frappék, jeges kávék és egy kis matcha varázs


Napsütés, 30 fok árnyékban, és az egyetlen dolog, amire igazán vágysz: egy jéghideg, krémes frissítő. Az otthon elkészített nyári italok ideje sosem volt ennyire aktuális, mint most – és a jó hír, hogy nem kell profi baristának lenned ahhoz, hogy tökéletes frappét vagy jeges kávét varázsolj a poharadba.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz otthon látványos és ízletes nyári italokat – legyen szó frappé porról, matcha teáról vagy egyéb jeges-krémes italokról.

Mi kell egy jó jeges italhoz?

Az alap mindig a minőség. A Finalcocktail.hu-n elérhető frappé porok, matcha és chai porok, valamint a 1883 prémium szirupok és pürék tökéletesen kombinálhatók a saját elképzeléseid szerint – íme, mire figyelj:

  • Alap: frappé por, matcha vagy kávé (espresso)

  • Folyadék: tej vagy növényi alternatíva (mandula-, zab-, kókusztej)

  • Édesítés/ízesítés: 1883 szirup – természetes alapú, nádcukorral, intenzív ízprofil

  • Textúra: jégkocka vagy tört jég, blender a krémességhez

  • Extra: tejszínhab, gyümölcs, crumble vagy csokireszelék a tetejére


1. Klasszikus vaníliás frappé

Hozzávalók:

  • 2 púpozott tk vaníliás frappé por

  • 1,5 dl hideg tej (vagy növényi ital)

  • 1 dl jég

  • 1 cl 1883 Vanília szirup

  • Tejszínhab a tetejére

Elkészítés: A frappé port, a tejet, a jeget és a vanília szirupot blenderbe tesszük, és krémesre turmixoljuk. Pohárba öntjük, tejszínhabbal díszítjük. Extra tipp: kevés fahéj a tetejére!


2. Mogyorós jegeskávé

Hozzávalók:

  • 1 adag erős espresso

  • 1 dl hideg tej

  • Jégkocka

  • 1 cl 1883 Mogyoró szirup

  • Tejszínhab (opcionális)

Elkészítés: A lehűtött kávét pohárba öntjük, hozzáadjuk a mogyoró szirupot, majd a tejet és a jeget. Ha szeretnénk, díszítsük tejszínhabbal és darált mogyoróval.



3. Matchás jeges latte

Hozzávalók:

  • 1 tk matcha por

  • 1,5 dl mandulatej

  • Jégkocka

  • 1 cl 1883 Kókusz szirup

Elkészítés: A matchát kevés meleg vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a kókusz szirupot. Egy pohárba jégkockát teszünk, ráöntjük a mandulatejet, majd lassan hozzáöntjük a matchás keveréket. Gyönyörű rétegezés, természetes íz!


4. Jeges chai latte

Hozzávalók:

  • 2 tk chai por

  • 1,5 dl hideg tej

  • Jégkocka

  • Csipet őrölt fahéj a tetejére

Elkészítés: A chai port kevés meleg vízzel elkeverjük, majd hideg tejjel és jéggel pohárba öntjük. Fahéjjal megszórjuk. Meleg napokon tökéletes alternatíva a meleg fűszeres italokra.


5. Jeges „desszert ital” eperrel

Hozzávalók:

  • 1 adag espresso

  • 1 cl 1883 Eper püré

  • 1 dl hideg tej

  • Jégkocka

  • Tejszínhab

  • Eperdarabok, kekszmorzsa

Elkészítés: Az eperpürét a pohár aljára öntjük, rá a jég, majd a tej és a lehűtött kávé. A tetejére tejszínhabot, apróra vágott epret és kekszmorzsát szórunk. Kávé és desszert egyben!


További tippek a tökéletes élményhez

  • Használj nagyobb jégkockákat – tovább tart a hűtés, kevésbé vizesedik el az ital.

  • Bátran variáld az ízeket: a 1883 kínálatában több mint 60 íz található!

  • Készíts előre jegeskávé „jégkockát” espresso lefagyasztásával – így nem hígul az ital.
     

Készítsd el, fotózd le, és oszd meg a saját hűsítő italod: #finalcocktailnyar #jegeskaveotthon #1883frappe